Objasnenie vraždy

18.02.2004 Celý región

Policajtom Prešovského kraja sa v ostatnom období darí objasňovať trestnú\r\nčinnosť závažného charakteru. Kvalitne a precízne odvedenou prácou policajtov ÚJaK...
Policajtom Prešovského kraja sa v ostatnom období darí objasňovať trestnú
činnosť závažného charakteru. Kvalitne a precízne odvedenou prácou policajtov ÚJaKP KR PZ Prešov a ÚJaKP OR PZ Bardejov bola za veľmi krátky čas objasnená vražda, ktorá sa stala dňa 12.2.2004 v rodinnom dome v meste Giraltovce, okr. Svidník, kde bol zavraždený 72-ročný Ondrej B.

Policajným vyšetrovaním bol z trestného činu vraždy usvedčený 18-ročný Stanislav P. z Giraltoviec, okr. Svidník, študent SOU - E Stropkov, doposiaľ netrestaný.
Menovaný dňa 12.2.2004 okolo 20.00 hod. cez neuzamknuté dvere vošiel do domu Ondreja B. , v ktorom z kuchyne na prízemí ukradol kovovú skrinku s peňažnou hotovosťou 15.000. - Sk a 4 ks šperkov zo žltého kovu. Pri odchode bol vyrušený majiteľom domu , ktorého v kuchyni rodinného domu chytil rukou za krk a doneseným nožom s dĺžkou čepele 12,5 cm a šírky čepele cca 2 cm, mu spôsobil celkom 12 bodno-rezných rán v oblasti brucha, hrudníka a chrbta s prebodnutím srdca a pľúc, v dôsledku ktorých tento zraneniam na mieste činu podľahol. Na jeho majetku bola spôsobená škoda minimálne 20.000. - Sk. Udalosť oznámil na OO PZ Giraltovce dňa 13.2.204 o 04.50 hod. 38-ročný syn zavraždeného, ktorý žil s otcom v spoločnej domácnosti.
Vyšetrovateľ ÚJKP KR PZ Prešov vzniesol páchateľovi obvinenie pre trestný čin vraždy podľa § 219 ods. 1, 2 písm. j/ Tr. zákona a v zmysle § 75 Tr. poriadku ho zadržal. Bol podaný návrh na jeho vzatie do väzby a bol umiestnený v cele policajného zaistenia OR PZ Prešov.
 

Vyberte región